4. 7. PONEDELJEK


5. 7. TOREK


6. 7. SREDA


7. 7. ČETRTEK


8. 7. PETEK


9. 7. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

USPEŠNI SMO 2020_21 [preberi]

Informator ŠŠD Prvak [preberi]

PUBLIKACIJA 2021_22 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2021_22 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2021_22 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]

FREJA BOGDANOVIĆ IN JAKOB KUHAR STA USPEŠNO NASTOPILA NA KRIŽNIKOVEM FESTIVALU, NAŠI UČENCI PA SO BILI ZELO USPEŠNI TUDI NA LIKOVNEM NATEČAJU JENKRET JE BIV

Vanja Hočevar, 13. 06. 2022V soboto, 11. 6., sta se v Motniku na prireditvi Mladi Križnik v okviru Križnikovega pripovedovalskega festivala, vsak s svojo ljudsko pravljico predstavila Freja Bogdanović iz 6. a in Jakob Kuhar iz 6. b. V spodbudo mladim pripovedovalcem sem na oder stopila še šolska knjižničarka Vanja in pripovedovala pravljico Tri želje.Na naši šoli je v mesecu maju potekala pripovedovalska šola, ki jo je organizirala Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Šole so se udeležile Freja Bogdanović, Eva Nartnik in Katarina Žagar iz 6. a ter Jakob Kuhar in Elma Šabotić iz 6. b. Vsi ti učenci so imeli 4 srečanja (3 četrtke v maju in en v juniju od 13.00 do 15.00) in na vsakem so delali pod mentorstvom drugega mentorja. Z njimi so delali Rok Kosec, Breda Podbrežnik Vukmir, Katja Puntar in Anja Završnik. Ob sredah pa smo imeli pripovedovalsko šolo od 15.00 do 17.00 tudi učitelji. Udeležilo se je je 7 učiteljev. Vsi udeleženci pripovedovalske šole smo bili vabljeni tudi k pripovedovanju na Križnikovem festivalu.

V Motniku je bilo v soboto zelo pestro. V Parku pod lipami se je ves čas dogajalo nekaj za otroke, na odru pa so se odvijale različni dogodki in delavnice. Tako je delavnici igranja afriških bobnov sledila prireditev Mladi Križnik, na kateri so nastopili učenci kamniških šol, ki so se udeležili Križnikove pripovedovalske šole. Iz OŠ Stranje sta pripovedovali dve učenki, iz OŠ Toma Brejca kar 5 učenk, iz naše šole pa smo se za nastop opogumili Freja in Jakob ter knjižničarka Vanja.

Freja in Jakob sta se odlično odrezala na odru, prav tako so bili zelo uspešni tudi ostali učenci drugih osnovnih šol. Nekateri so morali za ta nastop premagati veliko tremo, a so bili zato po končanem nastopu še toliko bolj ponosni nase in postali bolj samozavestni. In ravno to je pomen Križnikove pripovedovalske šole. Iskreno čestitamo Freji in Jakobu za njun nastop.

Ob 17.00 je sledila še igra Krčma pri Križniku, po kateri so podelili nagrade natečaja Jenkret je biv … jen Križnik. Učenci so ustvarjali ob ljudskih pravljicah O zakleti kači in deklici, ki jo je zapisal Gašper Križnik, in Zajček na mesecu (japonska ljudska pravljica). Na natečaj je prispelo kar 414 likovnih del, od katerih je bilo razstavljenih 20, za vsako triado pa so bile podeljene tri nagrade. Natečajno komisijo sta sestavljala Alojz Berlec, akademski slikar in likovni pedagog, in Miha Hančič, ilustrator in likovni pedagog. Kar nekaj slik med razstavljenimi je bilo z naše šole, in sicer kar 8.

1. nagrado za v kategoriji 2. triletje je prejel Svit Dimic iz 4. a (mentorica: Manca Griljc), 3. nagrado v kategoriji 3. triada pa Kaja Verlinšek iz 9. c (mentorica: Irena Zagožen). Razstavljene so bile še slike Žana Grdina in Inje Močnik iz 2. a (mentorica: Ema Zupet), Ane Vučko in Eli Obralić iz 4. c (mentorica: Manca Griljc) ter Klare Loboda iz 9. a in Alicije Brinovec iz 9. b (mentorica: Irena Zagožen). Iskrene čestitke vsem skupaj.

 

Več fotografij najdete pri novici na spletni strani knjižnice.

 

Foto: Vanja Hočevar in Luka Drakskobler
Nazaj na začetno stran.

 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI [preberi]

SPRIČEVALA [preberi]

SEZNAM UČBENIKOV, DELOVNIH ZVEZKOV TER UČNIH GRADIV IN ŠOLSKIH POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2022/2023 [preberi]

PREDLOGI STARŠEV ZA IZBOLJŠAVE [preberi] 
 
Prikazana so aktualna obvestila. 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več... 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere

RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE 2022/23 [preberi]

Kako pomagamo otroku pri sprejemanju kariernih odločitev [preberi]

Videovodič KAM in KAKO [preberi]

ROKOVNIK ZA VPIS V SŠ za šol.l. 2022/23 [preberi]

VPIS V SREDNJO ŠOLO-tabela za računanje točk [preberi]

VAJENIŠTVO [preberi]
Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.