8. 7. PONEDELJEK


9. 7. TOREK


10. 7. SREDA


11. 7. ČETRTEK


12. 7. PETEK


13. 7. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

PUBLIKACIJA 2023_24 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2023_24 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2023_24 [preberi]

USPEŠNI SMO 2021_22 [preberi]

Novice z Duplice 2022/23 [preberi]

ŠMARČAN [preberi]

Informator ŠŠD Prvak 2022/23 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]

ZAKLJUČEK DVOLETNE POHODNIŠKE AKCIJE SKUPAJ NA IZLET

Tadej Trobevšek, 11. 06. 2022V petek, 10. 6., smo s prijetno prireditvijo zaključili pohodniško - bralno akcijo Skupaj na izlet, ki je zadnji dve leti potekala na naši šoli.V šolskem letu 2020/2021, ko so se šole zaprle in so postale možnosti za redno telesno aktivnost omejene in zožene na območje lastne občine, sem se odločil za učence Osnovne šole Marije Vere in njihove starše pripraviti akcijo, ko sem jo poimenoval Skupaj na izlet. Z dovoljenjem avtorice družinskega vodnika Kamniške pravljične poti Irene Cerar in založbe Sidarta sem vsak četrtek od meseca februarja naprej preko šolske spletne strani otroke in njihove starše vabil na izlete ob koncih tedna. Vsak opis izleta je bil vzet iz knjige in je poleg opisa poti ponudil tudi pripovedko iz tistega konca, opis navad ljudi, zgodovinske, geološke in druge posebnosti krajev, kjer s(m)o hodili.

 

V prvem letu akcije sem ponudil 10 izletov iz knjige, začel sem z manj zahtevnimi in počasi ponujal daljše in zahtevnejše izlete. Starši so po opravljenem izletu s poslano fotografijo na elektronsko naslov sodelavca Primoža, ki mi je pomagal pri izvedbi akcije, potrdili prehojen izlet. Skrbno vodena evidenca opravljenih izletov je ob koncu pokazala, da je sodelovalo 45 družin, skupaj so prehodili preko 230 izletov, na vseh 10 izletih je bilo kar 31 otrok vseh starosti.

Akcijo sem zaključili tako, da sem povabil avtorico vodnika, ki je tudi pripovedovalka in njej in še drugim trem pripovedovalcem (dve od teh sta bili učenki sosednje šole) smo pustili, da nas popeljejo v zgodovino skozi pripovedke. Vsak otrok, ki je prehodil vsaj osem izletov je prejel športno majico z logom akcije in mladinski planinski dnevnik. Med sodelujoče družine pa smo razdelili še pet knjižnih nagrad.

 

V letošnjem šolskem letu 2021/2022 sem se odločil z akcijo nadaljevati. V mesecu marcu sem začel vabiti, sprva na lažje, proti koncu pa na čisto prave planinske izlete. Spet s(m)o se podali na 10 izletov. Tokrat je bilo pohodnikov nekoliko manj, kar gre pripisati zahtevnejšim ciljem in dejstvu, da ni bilo več omejitve gibanja, ki je veljalo v letu 2021. Kljub vsemu se je odzvalo 15 družin, prehodili so preko 70 izletov, enajstim otrokom pa je uspelo prehoditi čisto vseh 20 izletov. Vse izlete so prehodile družine: Kozjan (Ajda in Hana), Resnik (Svit, Rok in Maks kot naš najmlajši udeleženec), Štok (Tajda in Nejc), Troha (Tija), Turk (Kaja in Maks) in Virijant (Jerca).

 

Akcijo smo podobno kot v lanskem letu zaključili z manjšo prireditvijo, jo popestrili z obiskom Irene Cerar in njenim pripovedovanjem pripovedk iz knjige, ki jim je dodala še eno o neumnemu sosedu. Eno o divjih možeh na Veliki planini sem v domačem narečju povedal še sam, z glasbo so nas razveselili učenca naše šole Lovro in Nace in njegov brat Nejc, otroke smo tokrat obdarili s športnimi majicami in zemljevidi, ki jih je prispevala Planinska zveza Slovenije, kot ena od podpornic akcije. Družine pa so bile nagrajene z knjižnimi nagradami založbe Sidarta, kot druge partnerice v akciji.

 

Izvedba akcije je pokazala, da je z ustrezno zasnovo, primernim pristopom in pravo vsebino učence in njihove družine mogoče motivirati in privabiti k izvajanju redne tedenske aktivnosti, kar je bilo sicer v času šole na daljavo zelo oteženo. Pohodništvo so sprejeli kot prijetno prostočasno gibalno aktivnost in si tako krepili zdravje. Akcija je otroke in njihove starše vpeljala v zdrav življenjski slog, aktivno in kvalitetno preživljanje prostega časa, razvili so pozitivno navado. 

 

Zapisal: Tadej Trobevšek, avtor in koordinator akcije Skupaj na izlet
Nazaj na začetno stran.

 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

PREDLOGI STARŠEV ZA IZBOLJŠAVE [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI 22/23 [preberi] 
 
Prikazana so aktualna obvestila. 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več... 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere
Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.