29. 11. PONEDELJEK


30. 11. TOREK


1. 12. SREDA
2. RODITELJSKI SESTANEK - 2.A
za starše učencev 2.a razreda, ki obiskujejo OPB, ob 17.00 preko aplikacije ZOOM.
Preberi več...2. 12. ČETRTEK


3. 12. PETEK
DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA BIOLOGIJE
Državno tekmovanje iz znanja BIOLOGIJE4. 12. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

Informator ŠŠD Prvak [preberi]

PUBLIKACIJA 2021_22 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2021_22 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2021_22 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2020_21 [preberi]

USPEŠNI SMO 2019_20 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

INFORMATOR ŠŠD PRVAK [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]

NA ROJSTNO HIŠO MARIJE VERE SMO POLOŽILI VENEC

Vanja Hočevar, 22. 11. 2021Ker se je 22. 11. pred 140 leti rodila Marija Vera, naša prva akademsko izobražena gledališka igralka, se ji je Osnovna šola Marije Vere poklonila na prav poseben način. Najprej v petek, 19. 11., s kulturnim dnevom, ki je bil posvečen njej in kulturi nasploh, na njen rojstni dan pa je predsednica Šolskega kulturno-umetniškega društva (ŠKUD) Verine zvezdice Vanja Hočevar v imenu društva in šole položila venec na spominsko ploščo na njeni rojstni hiši v Kamniku. Medtem so učenci 3. b v Arboretumu Volčji Potok v gredico, posvečeno Mariji Veri, posadili 140 tulipanov, ki si jih bodo lahko obiskovalci ogledali spomladi. Konec aprila 2022 bo namreč v Arboretumu Volčji Potok potekala tudi prireditev ob dnevu šole, na katerem bodo sklenili »praznično leto« in razglasili nagrajence mednarodnega literarno-likovnega natečaja.Petkov kulturni dan je bil vsebinsko zelo bogat. Po tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki je potekal prvo šolsko uro, so se učenci seznanili z življenjem Marije Vere. Učiteljici Helena Brezar in Mojca Fuchs Lukežič sta pripravili film oz. oddajo o Mariji Veri, knjižničarka Vanja Hočevar pa kamišibaj z naslovom Zgodba o Mariji Veri, s katerim je njeno življenje na zanimiv in igriv način predstavila tudi najmlajšim učencem. Večina učencev je že vedela, da je bila gledališka igralka, sedaj pa so natančneje spoznali njeno življenjsko pot in uvideli, da je bila za svoje čase zelo napredna ter izjemna ženska in igralka.

Osnovna šola Marije Vere s ponosom nosi njeno ime že od šolskega leta 1988/89, hkrati pa je to tudi velika odgovornost, zato se zaposleni trudimo čim bolj širiti poslanstvo Marije Vere – njeno ljubezen do gledališča in kulture nasploh. Tako v šoli že več kot deset let deluje Šolsko kulturno-umetniško društvo (ŠKUD) Verine zvezdice, znotraj katerega delujejo različne kulturne dejavnosti (gledališka, pevska, folklorna, glasbena, likovna, literarna dejavnost).

Zelo uspešna je Gledališka skupina Verine zvezdice, ki na vsaki dve leti pripravi gledališko predstavo. V letu pred epidemijo so se lotili gledališke predstave po predlogi knjige Vida Pečjaka Drejček in trije Marsovčki, vendar se je zaradi koronavirusa način vaj spremenil. Kljub razmeram in ukrepom, celo v času pouka na daljavo, jim je v sodelovanju z MC Kotlovnico in KD Priden možic uspelo narediti znanstveno-fantastično hibridno predstavo z naslovom Drejčica na Marsu. Le-ta bi morala biti uprizorjena na odru Doma kulture Kamnik, a je to zaradi epidemioloških razmer nemogoče, zato so jo preoblikovali v video predstavo. Tako kot vedno so tudi v tej predstavi združena različna kulturna področja – pevsko, glasbeno, literarno in celo folklorno. Besedila pesmi so nastala kot kolaž besedil, ki so jih napisali sodelujoči učenci, Manca Berlec pa jih je uglasbila. Učenci so delali pod mentorstvom šolskih mentoric Mojce Fuchs Lukežič, Alenke Markus in Vanje Hočevar, nikakor pa ne bi uspeli brez zunanjih mentorjev Anje Bezlove in Gorana Završnika (MC Kotlovnica in KD Priden možic), ki sta ves čas sodelovala z učenci, jih spodbujala, usmerjala in pripravila, da so prestopili meje svojih okvirjev. Pri snemanju video posnetkov in montaži je skupini pomagal tudi Matic Maček (KD Priden možic). Pri predstavi sodelujejo tudi tri nekdanje učenke, ki so bile pri projektu od samega začetka, a zaradi koronavirusa niso mogle nastopiti še v času osnovnošolskega izobraževanja.

Po ogledu predstave so si učenci ogledali še oddajo Novice s knjižne police, v kateri so bili povzeti dogodki, povezani z branjem, in dogajanje v naši šolski knjižnici, nato pa so se lotili še ustvarjanja za literarni natečaj. V počastitev rojstva Marije Vere ter želji, da mladi postanejo aktivni glasniki kulture po svetu, smo namreč razpisali mednarodni literarno-likovni natečaj Kultura je kul. Na njem lahko sodelujejo posamezni učenci ali skupina učencev osnovnih šol in drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov iz celega sveta. Ideja naslova Kultura je kul je razmišljanje o kulturi, zakaj je zanimiva, pomembna, predvsem v današnjem času. Izdelek mora biti v obliki stripa. Na šoli se že zelo veselimo zanimivih prispevkov.  

Od petka naprej so na hodnikih šole razstavljeni tudi izdelki o Mariji Veri, ki so jih ustvarili učenci pri izbirnem predmetu likovno snovanje in likovnem krožku. Razstavo je v sodelovanju z Manco Griljc pripravila likovnica Irena Zagožen.

Letošnje šolsko leto na OŠ Marije Vere bo zelo KULturno.
Nazaj na začetno stran.
RAZPIS KULTURA JE KUL_doc_20211122202812ONHB.docx [1867kB] 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

Tekmovanje iz znanja angleškega jezika [preberi]

MEDNARODNI LITERARNO-LIKOVNI NATEČAJ KULTURA JE KUL [preberi]

GOVORILNE URE [preberi]

DOPOLNILNI POUK SLOVENŠČINE (6.-9. razred) [preberi]

INFORMACIJA O NPZ [preberi]

TRETJI PREDMET NPZ [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI [preberi]

BONTON in POUK PREKO VIDEOKONFERENCE [preberi] 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več... 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere

Virtualna predstavitev GIMNAZIJE IN SREDNJE ŠOLE RUDOLFA MAISTRA [preberi]

Dan odprtih vrat_Šolski center Škofja Loka [preberi]

BIC_predstavitev [preberi]

Videovodič KAM in KAKO [preberi]

ROKOVNIK ZA VPIS V SŠ za šol.l. 2022/23 [preberi]

VRTILJAK POKLICEV [preberi]

Predavanje "Karierno svetovanje mladostnikom" [preberi]

Ko otrok izbira šolo in poklic: kako mu lahko koristimo? [preberi]

POKLICNI BAROMETER [preberi]

VPIS V SREDNJO ŠOLO-tabela za računanje točk [preberi]

VAJENIŠTVO [preberi]
Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.