Ob dnevu slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru, letos 18. novembra, bo že dvanajstič potekal Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«.
Tako smo v tem tednu z učenci brali, pravljice, risali, kuhali in ustvarjali ter tako spoznavali pomen lokalno pridelane hrane, kmetijstva, čebelarstva in varovanja okolja. Povdarili smo pomen zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina žiljenja. Ljudje ki redno zajtrkujejo imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo. Vsakodnevni zajtrk poskrbi tudi za jutranjo energijo, ki jo še posebej otroci in mladostniki potrebujejo za lažje sledenje učnemu procesu.
Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo sadje slovenskega porekla.
Nastale so tudi Novice s knjižne police, posvečene dnevu slovenske hrane. Ogledate si jih lahko TUKAJ.
Pa dober tek!