25. 9. PONEDELJEK


26. 9. TOREK


27. 9. SREDA


28. 9. ČETRTEK


29. 9. PETEK


30. 9. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

PUBLIKACIJA 2023_24 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2023_24 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2023_24 [preberi]

USPEŠNI SMO 2021_22 [preberi]

Novice z Duplice 2022/23 [preberi]

ŠMARČAN [preberi]

Informator ŠŠD Prvak 2022/23 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]

MEDNARODNI PROJEKT MIRNO MORJE - FLOTA MIRU IN TOLERANCE

Katarina Komatar, 3. 10. 2022Mirno morje – flota miru in tolerance je največji jadralski socialno-pedagoški projekt v Evropi za otroke in mladostnike. Namenjen je osnovnošolcem, otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij, otroških, mladinskih domov ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju.V projektu sodelujejo otroci in mladostniki iz Avstrije, Nemčije, Slovenije, Bosne, Srbije, Ukrajine in s Hrvaške. Letos smo izpluli že 26. in zelo smo bili veseli, da smo po težkih kovidnih časih bili v popolni postavi.

Timsko delo, socialne veščine in mirno reševanje konfliktov – vse to se učimo v sklopu edinstvene avanture v naravi dalmatinskih otokov. Morje, jadrnica in posadka zahtevajo medsebojno skrb, upoštevanje in spoštovanje. Takšen način preživljanja časa nudi mladim možnost učenja, prevzemanja odgovornosti zase in za druge, timskega delovanja, socialnih veščin, reševanja konfliktov na ustrezen način, obvladanja strahu/skrbi in izražanja zdrave tekmovalnosti.

Slovensko floto je letos sestavljalo 15 jadrnic z 90 udeleženci, vseh udeležencev pa je bilo okoli 800, nameščeni so bili na 110 plovilih. Posadke v povprečju s šestimi otroki ali najstniki z dvema skiperjema in učiteljem cel teden plujejo na jadrnicah od marine do marine.  

Iz OŠ Marije Vere sta se flote miru in tolerance udeležila Jernej in Tim, učenca 7. razreda. Jadralsko izkušnjo smo začeli v marini Kaštela pri Splitu, kjer so se nam na jadrnici pridružili še trije učenci in učiteljica iz OŠ Duplek. V šestih dneh smo se naučili veliko novega in spoznali veliko prijateljev. Sodelovali smo v različnih aktivnostih, ki so se odvijale na kopnem in morju.

Vsak dan smo pluli z jadrnico v kakšno drugo marino. Spoznali smo otok Šolto, Hvar in Brač. Veliko smo plavali, lovili ribe, se družili z otroki z drugih jadrnic in se zabavali.  Bili smo zelo zaposleni z različnimi aktivnostmi – pripravili smo nastop za predstavitev naše jadrnice, kot prave pomorce nas je krstil Pozejdon, spoznavali smo jadrnico in se učili zavezovati vozle, saj smo opravili tudi manjši preizkus znanja in prejeli skiper junior izkaznico, pekli palačinke, izdelovali zastavo, priponke, tatuje in mini lesene jadrnice, preizkušali naše spretnosti v različnih igrah, kuhali, bili na koncertu ...

Pravi vrhunec mirovne flote je bil četrtek, ko je vseh 110 jadrnic hkrati zapustilo pristanišče in zaplulo v kaštelanski zaliv. V znak prijateljstva, miru in tolerance so vse jadrnice dvignile zastave in razprla jadra v želji, da se naslednje leto ponovno srečamo.

V tem tednu smo spoznali, da življenje na jadrnici omogoča intenzivno socialno učenje ter nudi možnost za pridobivanje novih in drugačnih, a za življenje pomembnih izkušenj ter znanj. V tem tednu smo spoznali, da je pomemben čisto vsak izmed nas in da nam je še lepše, če si med seboj pomagamo in sodelujemo.

Skupaj smo preživeli res čudovit teden, za katerega se ne moremo dovolj zahvaliti vsem našim radodarnim sponzorjem, ki so ga omogočili. Še enkrat iz srca hvala!

Link do RTV prispevka: https://365.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174903068

Katarina Komatar, vodja projekta
Nazaj na začetno stran.

 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

STATUS UČENKE/UČENCA [preberi]

PREDLOGI STARŠEV ZA IZBOLJŠAVE [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI 22/23 [preberi]

INFORMACIJA O NPZ [preberi]

TRETJI PREDMET NPZ [preberi]

REVIJE ZA OTROKE [preberi]

RAČUNOVODSKE STORITVE [preberi] 
 
Prikazana so aktualna obvestila. 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več... 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere

ROKOVNIK ZA VPIS V SŠ za šol.l. 2023/24 [preberi]

TOČKE ZA VPIS V SREDNJO ŠOLO [preberi]
Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.