Tudi na naši šoli smo obeležili ta dan s temo »Bonton za mizo«.
Na razredni stopnji so se učenci z učiteljicami pogovarjali o bontonu, ki se ga držimo v šolski jedilnici, doma ali pa v restavraciji. Izdelovali so različne podloge za malico, ki so jih popestrili z napisi »Dober tek in hvala« v različnih jezikih. Posebno učenci v 1.B smo bili zelo ustvarjalni.
Na predmetni stopnji so učenci pri pouku angleščine, nemščine in španščine ugotovili, kakšne so današnje »moderne« razvade mladih: pošiljanje SMS sporočil pri obrokih, srebanje juhe s krožnika, cmokanje z žvečilkami ali pa nepravilno postavljanje jedilnega pribora na mizo. Spoznali smo nenavadne običaje za mizo pri različnih narodih sveta.
V 8. in 9. razredu smo našli idiome v tujem jeziku in opremili jezikovne krožnike z risbo in zapisom.
Če povzamemo, na današnji dan smo ozavestili bonton in kulturo prehranjevanja.
Dober tek! Prijatno! Enjoy! Guten Appetit! ¡Buen provecho! Bon appétit !