20. 3. PONEDELJEK
ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ANGLEŠČINE 7.R
Šolsko tekmovanje iz znanja ANGLEŠČINE 7.r IATEFL



21. 3. TOREK


22. 3. SREDA


23. 3. ČETRTEK
DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA NEMŠČINE ZA 8. IN 9.R
Regijsko tekmovanje iz znanja NEMŠČINE za 8. in 9.r



24. 3. PETEK


25. 3. SOBOTA
REGIJSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA KEMIJE
Državno tekmovanje iz znanja KEMIJE



Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

Novice z Duplice 2022/23 [preberi]

ŠMARČAN [preberi]

Informator ŠŠD Prvak 2022/23 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2022_23 [preberi]

PUBLIKACIJA 2022_23 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2022_23 [preberi]

USPEŠNI SMO 2020_21 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]





























TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Katarina Komatar, 19. 11. 2021



Danes, 19. 11. 2021, smo imeli po vsej Sloveniji Tradicionalni slovenski zajtrk – domače toplo mleko, polnozrnat kruh, domače maslo, cvetlični med in lokalno pridelana jabolka, s katerim ljudi ozaveščamo o pomenu zdrave in lokalno pridelane hrane.



Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, poznamo pregovor: Po jutru se dan pozna. Raziskave so pokazale, da zajtrkovanje pomaga pri boljšem razmišljanju čez dan. Prav tako je pomembno, od kod dobimo hrano. Če je le možno, naj bo hrana lokalno pridelana, uravnotežena in raznolika. Zdrav krožnik sestavlja: 25 % ogljikovih hidratov, 25 % beljakovin in 50 % sadja in zelenjave. Letos smo imeli tudi tradicionalno slovensko kosilo – pečenico, matevž (krompir s fižolom) in kislo zelje. Učenci so imeli mešane vtise o tradicionalnem slovenskem kosilu. Učenka 9. c razreda pravi: Kosilo se mi je zdelo dobro in bi ga še kdaj z veseljem pojedla, učenca 9. c razreda pa pravita: Klobasa se mi je zdela premastna. Enemu se je matevž zdel presuh, drugi ga sploh ni jedel. Veliko učencev se kosila danes sploh ni udeležilo. Učenci se vsako leto veselijo tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki se vsem zdi dober. V prihodnjih letih naj bi imeli celo cel teden, namenjen tradicionalni slovenski hrani.

Liza Vidmar in Kaja Verlinšek




Nazaj na začetno stran.

 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

PODROČNO PRVENSTVO V KOŠARKI - FANTJE (letnik 2010 in mlajši) – 2. del tekmovanja [preberi]

Zmagaj in pomagaj [preberi]

NACIONALNI PREIZKUS ZNANJA - NPZ 2023 [preberi]

RAČUNOVODSKE STORITVE [preberi]

PREDLOGI STARŠEV ZA IZBOLJŠAVE [preberi]

INFORMACIJA O NPZ [preberi]

TRETJI PREDMET NPZ [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI [preberi]



 
 
Prikazana so aktualna obvestila.



 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več...



 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere

PORTAL SLOVENSKIH SREDNJIH ŠOL [preberi]

Roditeljski sestanek 9. razred [preberi]

Štipendije za deficitarne poklice [preberi]

RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE V ŠOL.L. 2023/24 [preberi]

ROKOVNIK ZA VPIS V SŠ za šol.l. 2023/24 [preberi]

TOČKE ZA VPIS V SREDNJO ŠOLO [preberi]

IZBIRANJE SREDNJIH ŠOL [preberi]

Videovodič KAM in KAKO [preberi]

ODLOČITEV ZA POKLIC [preberi]




Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.