15. 4. PONEDELJEK


16. 4. TOREK


17. 4. SREDA


18. 4. ČETRTEK


19. 4. PETEK


20. 4. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

PUBLIKACIJA 2023_24 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2023_24 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2023_24 [preberi]

USPEŠNI SMO 2021_22 [preberi]

Novice z Duplice 2022/23 [preberi]

ŠMARČAN [preberi]

Informator ŠŠD Prvak 2022/23 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]





























TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Katarina Komatar, 19. 11. 2021



Danes, 19. 11. 2021, smo imeli po vsej Sloveniji Tradicionalni slovenski zajtrk – domače toplo mleko, polnozrnat kruh, domače maslo, cvetlični med in lokalno pridelana jabolka, s katerim ljudi ozaveščamo o pomenu zdrave in lokalno pridelane hrane.



Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, poznamo pregovor: Po jutru se dan pozna. Raziskave so pokazale, da zajtrkovanje pomaga pri boljšem razmišljanju čez dan. Prav tako je pomembno, od kod dobimo hrano. Če je le možno, naj bo hrana lokalno pridelana, uravnotežena in raznolika. Zdrav krožnik sestavlja: 25 % ogljikovih hidratov, 25 % beljakovin in 50 % sadja in zelenjave. Letos smo imeli tudi tradicionalno slovensko kosilo – pečenico, matevž (krompir s fižolom) in kislo zelje. Učenci so imeli mešane vtise o tradicionalnem slovenskem kosilu. Učenka 9. c razreda pravi: Kosilo se mi je zdelo dobro in bi ga še kdaj z veseljem pojedla, učenca 9. c razreda pa pravita: Klobasa se mi je zdela premastna. Enemu se je matevž zdel presuh, drugi ga sploh ni jedel. Veliko učencev se kosila danes sploh ni udeležilo. Učenci se vsako leto veselijo tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki se vsem zdi dober. V prihodnjih letih naj bi imeli celo cel teden, namenjen tradicionalni slovenski hrani.

Liza Vidmar in Kaja Verlinšek




Nazaj na začetno stran.

 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

PREDLOGI STARŠEV ZA IZBOLJŠAVE [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI 22/23 [preberi]

INFORMACIJA O NPZ [preberi]

TRETJI PREDMET NPZ [preberi]



 
 
Prikazana so aktualna obvestila.



 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več...



 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere




Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.