29. 11. PONEDELJEK


30. 11. TOREK


1. 12. SREDA
2. RODITELJSKI SESTANEK - 2.A
za starše učencev 2.a razreda, ki obiskujejo OPB, ob 17.00 preko aplikacije ZOOM.
Preberi več...



2. 12. ČETRTEK


3. 12. PETEK
DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA BIOLOGIJE
Državno tekmovanje iz znanja BIOLOGIJE



4. 12. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

Informator ŠŠD Prvak [preberi]

PUBLIKACIJA 2021_22 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2021_22 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2021_22 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2020_21 [preberi]

USPEŠNI SMO 2019_20 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

INFORMATOR ŠŠD PRVAK [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]





























TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Katarina Komatar, 19. 11. 2021



Danes, 19. 11. 2021, smo imeli po vsej Sloveniji Tradicionalni slovenski zajtrk – domače toplo mleko, polnozrnat kruh, domače maslo, cvetlični med in lokalno pridelana jabolka, s katerim ljudi ozaveščamo o pomenu zdrave in lokalno pridelane hrane.



Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, poznamo pregovor: Po jutru se dan pozna. Raziskave so pokazale, da zajtrkovanje pomaga pri boljšem razmišljanju čez dan. Prav tako je pomembno, od kod dobimo hrano. Če je le možno, naj bo hrana lokalno pridelana, uravnotežena in raznolika. Zdrav krožnik sestavlja: 25 % ogljikovih hidratov, 25 % beljakovin in 50 % sadja in zelenjave. Letos smo imeli tudi tradicionalno slovensko kosilo – pečenico, matevž (krompir s fižolom) in kislo zelje. Učenci so imeli mešane vtise o tradicionalnem slovenskem kosilu. Učenka 9. c razreda pravi: Kosilo se mi je zdelo dobro in bi ga še kdaj z veseljem pojedla, učenca 9. c razreda pa pravita: Klobasa se mi je zdela premastna. Enemu se je matevž zdel presuh, drugi ga sploh ni jedel. Veliko učencev se kosila danes sploh ni udeležilo. Učenci se vsako leto veselijo tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki se vsem zdi dober. V prihodnjih letih naj bi imeli celo cel teden, namenjen tradicionalni slovenski hrani.

Liza Vidmar in Kaja Verlinšek




Nazaj na začetno stran.

 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

Tekmovanje iz znanja angleškega jezika [preberi]

MEDNARODNI LITERARNO-LIKOVNI NATEČAJ KULTURA JE KUL [preberi]

GOVORILNE URE [preberi]

DOPOLNILNI POUK SLOVENŠČINE (6.-9. razred) [preberi]

INFORMACIJA O NPZ [preberi]

TRETJI PREDMET NPZ [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI [preberi]

BONTON in POUK PREKO VIDEOKONFERENCE [preberi]



 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več...



 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere

Virtualna predstavitev GIMNAZIJE IN SREDNJE ŠOLE RUDOLFA MAISTRA [preberi]

Dan odprtih vrat_Šolski center Škofja Loka [preberi]

BIC_predstavitev [preberi]

Videovodič KAM in KAKO [preberi]

ROKOVNIK ZA VPIS V SŠ za šol.l. 2022/23 [preberi]

VRTILJAK POKLICEV [preberi]

Predavanje "Karierno svetovanje mladostnikom" [preberi]

Ko otrok izbira šolo in poklic: kako mu lahko koristimo? [preberi]

POKLICNI BAROMETER [preberi]

VPIS V SREDNJO ŠOLO-tabela za računanje točk [preberi]

VAJENIŠTVO [preberi]




Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.