Dan slovenske hrane je tudi priložnost, da podpremo slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, da posežemo po lokalno pridelani hrani, podpremo prizadevanja za ohranjanje čistega, zdravega okolja in ohranjanje podeželja.
Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel v šoli kot v preteklih letih.
Zato vas vabim, da si jutri vzamete čas in naredite nekaj zase – pripravite si Tradicionalni slovenski zajtrk v krogu družine – kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Naj vam tekne.
Praznujmo skupaj.
Zajtrke na slikah so si pripravili učenci 6. razreda, pri pouku gospodinjstva - seveda na daljavo.
Poglejte si, kaj o zajtrku ve "čebelček" gospod SIVKA https://youtu.be/FZy_d5ZtXC8 in kako pridelujejo lokalno hrano https://www.youtube.com/watch?v=SkLafAc5yMk
Katarina Komatar, vodja šolske prehrane