22. 4. PONEDELJEK


23. 4. TOREK


24. 4. SREDA


25. 4. ČETRTEK


26. 4. PETEK


27. 4. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

PUBLIKACIJA 2023_24 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2023_24 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2023_24 [preberi]

USPEŠNI SMO 2021_22 [preberi]

Novice z Duplice 2022/23 [preberi]

ŠMARČAN [preberi]

Informator ŠŠD Prvak 2022/23 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]





























TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK - DAN SLOVENSKE HRANE

Katarina Komatar, 18. 11. 2016



Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji petek v novembru.

Letos poteka že šesto leto zapored in je v tem času prerasel v dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo petič. 



Tudi na naši šoli smo dan začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom – črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Prisluhnili smo radijski oddaji, ki jo je pripravila ekipa šolskega radia. Na razrednih urah smo se pogovarjali o pomenu lokalne hrane kot tudi o zdravem načinu prehranjevanja in življenja, kamor sodi tudi redno zajtrkovanje.

Kot ozaveščeni potrošniki se moramo zavedati, da z nakupom domače hrane podpiramo domače pridelovalce in predelovalce.

V Slovenijo namreč še vedno uvozimo zelo veliko surovin za hrano, s tem pa negativno vplivamo na domače gospodarstvo, zaposlenost, prihodke v proračun, okolje. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov, kot so konzervansi, in barvila, obenem pa se zagotavlja večja prehranska varnost v državi.

Raziskave kažejo, da med tednom še vedno zajtrkuje zelo malo slovenskih otrok. Nepravilne prehranske navade lahko vodijo do prekomerne prehranjenosti oz. debelosti, zato je zelo pomembno, da učence ozaveščamo o zdravem načinu življenja, prehranjevanja in gibanja.

Jutri je soboto, zato dragi starši vzemite si čas in tudi v naredite nekaj zase – pripravite si tradicionalni slovenski zajtrk.

Naj vam tekne.




Nazaj na začetno stran.
TRADICIONALNI SLO ZAJTRK1_20161118154937KJDW.ppsx [31402kB]



 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

PRVOMAJSKE POČITNICE in PRAZNIKI [preberi]

NACIONALNI PREIZKUS ZNANJA - NPZ 2024 [preberi]

PREDLOGI STARŠEV ZA IZBOLJŠAVE [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI 22/23 [preberi]

INFORMACIJA O NPZ [preberi]

TRETJI PREDMET NPZ [preberi]



 
 
Prikazana so aktualna obvestila.



 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več...



 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere




Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.