15. 4. PONEDELJEK


16. 4. TOREK


17. 4. SREDA


18. 4. ČETRTEK


19. 4. PETEK


20. 4. SOBOTA


Prikaži ta mesec
Prikaži šolsko leto

Prikazane so  aktualne vsebine, vse ostale si lahko ogledate v seznamu.

PUBLIKACIJA 2023_24 [preberi]

KOLEDAR TEKMOVANJ 2023_24 [preberi]

ŠOLSKI KOLEDAR 2023_24 [preberi]

USPEŠNI SMO 2021_22 [preberi]

Novice z Duplice 2022/23 [preberi]

ŠMARČAN [preberi]

Informator ŠŠD Prvak 2022/23 [preberi]

UČENCI S SAMIMI 5 [preberi]

Prometno varnostni načrt 2021/22 [preberi]

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA [preberi]

Novice z Dupice 2019 [preberi]

Novice z Duplice 2018 [preberi]

Novice z Duplice 2016/17 [preberi]

Zbornik ob 30. letnici šole [preberi]

Novice z Duplice - december 2016 [preberi]

Novice z Duplice 2015/16 [preberi]

Novice z Duplice [preberi]

DUPLIČAN [preberi]





























V podaljšanem bivanju smo ob Dnevu zavržene hrane pripravili čemažev namaz

Sonja Dobovšek, 24. 04. 2023



Dan brez zavržene hrane je tudi nas spodbudil k aktivnosti - učenci so namreč sami pripravili zdrav čemažev namaz. Zavihali smo rokave: nekaj učencev je rezalo čemaž, drugi so mešali skuto, maslo in kislo smetano, ostali pa so rezali kruh, ki je ostal od malice. Ob tem smo se pogovarjali o zdravilnosti čemaža. Nato smo si pripravili okusno malico, ki smo jo začinili še z zeliščno soljo, ki smo jo pripravili jeseni na zeliščnih delavnicah. Zanimivo je bilo opazovati s kakšnim veseljem so pojedli vse, kar so skrbno pripravili in tako potrdili slogan HRANA NI ZA TJAVENDAN.  Pomembno je, da odgovorno ravnanje do hrane učenci razvijajo že v mladih letih.

 



Naj kot zanimivost  navedem nekaj podatkov:

- Povprečen Slovenec zavrže kar tretjino hrane, ki jo kupi.

- Od približno 143 tisoč ton hrane, kolikor je v Sloveniji skupno pristane med odpadki, je skoraj 40 odstotkov še užitnega dela.

- Podatki kažejo, da so gospodinjstva odgovorna za nastanek polovice vse zavržene hrane v Sloveniji,

- Z nepremišljenim ravnanjem s hrano vsako gospodinjstvo vrže stran okrog 250 evrov na leto.

 

V prilogi si lahko pogledate koristne nasvete za manj zavržene hrane.




Nazaj na začetno stran.
DBZH_nasveti za manj zavr_2023424192751JRLN.docx [167kB]



 
Prikazana so aktualna obvestila. Ostala so na seznamu.

PREDLOGI STARŠEV ZA IZBOLJŠAVE [preberi]

UČENCI S SAMIMI ODLIČNIMI OCENAMI 22/23 [preberi]

INFORMACIJA O NPZ [preberi]

TRETJI PREDMET NPZ [preberi]



 
 
Prikazana so aktualna obvestila.



 
 
Objave iz področja IT na seznamu.

RAČUNALNIŠKA UČILNICA Več...

E PRAVILA Več...

KAKO DO ORODIJ MICROSOFT 365 Več...

Moje e-storitve Več...

VARNO GESLO Več...

ODDAJA NALOGE V SU Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

IZ JPG V PDF Več...

Interaktivni delovni listi? (Liveworksheets) Več...

KAKO NAMESTIM Acrobat Reader Več...

KAKO POŠLJEM SPOROČILO S PRIPONKO Več...

ODDAJA NALOGE Z MOBILNIM TELEFONOM Več...

Kako oddam nalogo Več...

MOODLE MOBILE Več...

SPLETNE UČILNICE Več...

AAI PRIJAVA Več...

KOLESAR Več...

Top nasveti o varni rabi interneta Več...

I UČBENIKI Več...



 
 
Svetovalna služba OŠ Marije Vere




Več si oglejte na povezavi.
 
 

Varstvo osebnih podatkov [preberi]

Katalog informacij javnega značaja [preberi]


 
IZJAVA O ZASEBNOSTI: podatki in slike na spletni strani so izključna last šole, avtorjev in upodobljenih ali imenovanih. Arhiv se izdeluje za potrebe dokumentiranja življenja in dela na osnovni šoli. Slike in druga gradiva se lahko pregleduje, ni pa jih dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja upodobljenih ali imenovanih.