Dan na Ekološki kmetiji pri Šuštarju, nam je kar prehitro minil. Najprej smo ob Kokri spoznavali drevesa, grmovnice in užitne rastline ter se naučili kako se izdela piščalka. Nato smo poskušali ujeti ovce v pašniku, vendar ni šlo. Lastnik g. Primož pa nam je potem prinesel jagnje, ki smo ga lahko tudi pobožali. Nato smo opazovali prašiče in zvedeli marsikaj zanimivega o njih. Pot nas je potem pripeljala do bazena, v katerem smo opazili tudi postrvi. Ogledali smo si tudi njive, dvignjene permakulturne grede, spiralno gredo in vodno kotanjo v kateri smo opazili tudi paglavce in račja jajca. Posebej zanimivo je bilo, ko smo strigli ovco. Nato smo opazovali tudi kokoši, vietnamske race in kužka. O živalih smo izvedeli marsikaj zanimivega. Lastnik g. Primož in gospod g. Emil sta nam povedala marsikaj zanimivega. Na koncu pa je sledila še slastna malica ob lepi hiši - zgrajeni iz lesa, izolirani z domačo volno in ometani z blatom.