Letošnja tema predstavitev je bila Odgovorno s hrano. V okviru tega projekta, v katerem sodeluje tudi naša šola, smo pri zeliščnem krožku spoznali zelišče timijan. Na stojnici smo predstavili različne jedi s timijanom: timijanov sirup, timijanov mlečni namaz, timijanovo maslo, medenjaki s timijanom in polnozrnat pirin kruh s timijanom. Poleg tega smo v šoli naredili tudi kopalno sol s timijanom, mila in sveče s timijanovim eteričnim oljem, timijanovo olje, timijanovo masažno olje ter timijanov sirup za izkašljevanje. Učenci so obiskovalcem predstavili uporabo timijana in ponudili timijanove jedi. Razveselil nas je tudi obisk kuharskega mojstra Bineta Volčiča. Naš šolski Ekovrt pa se je predstavil na demo odru. Prva skupina je pripravila tri mlečne namaze: s pehtranom, s čebulo in s korenjem, druga skupina pa je pripravila čičerikine namaze: s kumaricami, z zelišči in s česnom. Na koncu so jih ponudili obiskovalcem.
Učenci 3. b in 3. c so napisali pesmico o timijanu:
Timijan je najbolj kul,
Bolj od česna in čebul.
Radi ga pojemo vsi,
Da bomo zdravi in navihani
Timijan sorodnik je
Od materine dušice.
Timijan so uporabljali,
Da prostor bi razkužili.
Vlasta Bizjak, Sonja Dobovšek, Kristina Ločniškar in Teja Strlič